Comuna Bucureşci este situată în partea de nord-vest a judeţului Hunedoara şi are o suprafaţă a teritoriului administrativ de 62 Km² cu un relief de deal şi de munte.
În componenţa comunei Bucureşci se regăsesc satele : Bucureşci (210 gospodării), reşedinţa comunei, Curechiu (161 gospodării), Merişor (37 gospodării), Rovina ( 79 gospodării) şi Şesuri ( 174 gospodării).
Faţă de reşedinţa de comună satele sunt situate la distanţe cuprinse între 5 Km Rovina şi 10 Km Curechiu.
Localitatea Bucureşci se află aşezată pe DJ 741, la o distanţă de 12 Km de oraşul Brad şi 47 Km de municipiul Deva, reşedinţă judeţului Hunedoara. Legătura cu oraşul Brad se face prin Crişcior pe DJ 741, iar de la Brad pe DN 76 cu municipiul Deva.
De la Curechiu pe DJ 741 se face legătura cu localităţile Porcurea, Almaşul Mic unde dă în şoseaua Geoagiu-Deva.
Cea mai apropiată staţie de cale ferată este gara din municipiul Brad situată la 12 Km.
Localitatea Bucureşci se află situată la o altitudine medie de 450m şi este străbătută de cele două pârâuri Bucureşci şi Rovina.
Din punct de vedere geografic relieful comunei Bucureşci se încadrează în categoria de dealuri şi muncei, cu înălţimi aflate între 450-800m faţă de nivelul mării.
Obiective turistice:
Cadrul natural cu valoare deosebită favorizează posibilitatea dezvoltării turismului şi agroturismului.
Printre obiectivele turistice ale comunei Bucureşci se află clădiri de patrimoniu, incluse în lista monumentelor istorice şi a unor troiţe cu caracter comemorativ, ridicate în memoria unor personalităţi a locului, cum sunt:
Satul Curechiu:
– Biserica de lemn Sf. Nicolae – din sec. XVII
– Monumentul de artă plastică comemorativă – troiţa din anul 1784
Satul Rovina:
– Biserica de lemn Înălţarea Sfintei Cruci din anul 1780
– Moara veche
Satul Şesuri:
– Troiţă memorială
Valea Techereului, cu un pitoresc deosebit, pentru care s-a propus amenajarea drumului turistic: Bucureşci-Curechiu-Cheile Măzii-Geoagiu Băi, se constituie în zona de protecţie a elementelor de cadru natural
În satul Şesuri, (zona Valea Balului) se află o pescărie populată cu crap, proprietate particulară, zonă cu un cadru natural deosebit.